BILA SI ISTERI BERBLOG.. SI SUAMI dan ANAK ?

Dah banyak segemn yang di anjurkan oleh BA yang terlepas.hari nak join la segmen nie..kalau nak join juga ....p sini..
Alamak nak kena cerita bagaimana membahagikan masa antara berblog dgn.keluarga....
Hmmm..macam mana nak cerita yer...bab nak meluangkan masa kat rumah tu ..tak ler menjadi masalah sangat...balik kerja sebelah petang tu,kalau nak masak kiranya kena cepat2 la...siapkan makan malam,dah selesai saja makan malam..kalau dah tak ada apa nak buat tu,on jer netbook.Hmmm apa lagi berblog ler...Anak2???...dorang nie tak kisah sangat selalunya masa cuti luangkan lebih sikit masa pada sebelah siangnya saja...cuma yang kecil jer la...yang besar tu tak lekat kat rumah pun...kalau nak buat kerja sekolah pun ..buat jer kat sebelah mama yang tengah dok berblog tu...hehehe..tapi tak la selalu..sebab selalunya dia akan siapkan kerja sekolah sebelah petang.sambil dok taip n3 tu..sambil ler jenguk2 anak kat sebelah...
Cuma bila sibuk dgn projek Sulaman Riben atau kraftangan ja,memang stop sekejap la berblog nie...kalau nak update juga kena buat waktu rehat pada hari bekerja...
Abahnya pula...tak dak masalah langsung...sebelah malam jarang ada kat rumah...sebab selalu kena buat overtime...(kena waspada nie..overtime ka apa nie..kihkihkih).Kalau ada kat rumah pun dia tak kisah sangat..selalu dok bagi sokongan juga la...nak FB ka nak Berblog ka..tak dak hal punya.cuma jangan dok mengadap netbook sampai ke pagi jer dah...Sendiri kena mau ingat la...tanggunjawab kita sebagai ibu dan isteri jangan sampai terabai...
Selesaikan dulu tugas yang wajib....lepas tu berblog ler...
11 Responses
  1. Lulu Caldina Says:

    Majulah Blog untuk keluarga dan negara..yeah...


  2. umie Says:

    betul..betul..betull..
    tinggalkan jejak kat sini...http://sitiumairahsaat.blogspot.com/2011/06/bila-si-isteri-berblog-si-suami-dan.html

    i folowww


  3. missbby Says:

    yea..sokong-sokong..:)


  4. hehe..walaupun dah jadi isteri, masih lagi boleh berblog kan? hehe happy blogging sis! :)

    www.alyaesprezzo.com


  5. wah majoriti jawab blogging kat opis nih...

    http://ladybirdakaluply.blogspot.com/2011/06/bila-isteri-berblogsi-suami-dan-anak.html


  6. mas saari Says:

    betul tu..utamakan keluarga dulu baru berblog kan?

    jom baca cerit Mas!
    http://www.massaari.com/2011/06/bila-si-isteri-berblog-suami-dan-anak.html


  7. ~iz~ Says:

    salam kenal dari iz..

    dan selamat berblogging..


  8. ariana's Says:

    Tau tak pe..kalau semua tanggung jawab kita dah settle, gerenti hubby tak marah nya..
    akak dah lama folo rupanya..:)


  9. PinKy MoMMa Says:

    time management itu penting ;)


  10. Ina Says:

    ok ..menang.hehehe..majoriti semuanya utamakan keluarga dulu...bagus3.